Responsiv Compani56-logotyp

Responsiva logotyper

Responsiva hemsidor har exploderat de senaste åren och idag är det få som inte anpassar sina hemsidor. Responsiv webbdesign innebär att layouten tillåts att förändras beroende på vilken skärmstorlek och skärmupplösning som besökaren har. Du har garanterat stött på det många gånger. Men har du hört talas om responsiva logotyper?

Det har pratats om responsiva logotyper ett tag, men begreppet är ändå relativt okänt för många. Responsiva logotyper innebär, precis som med responsiv webbdesign, att skala upp och ned beroende på utrymme. Skillnaden på responsiva logotyper är att det inte bara är storleken som förändras, utan även logotypens uppbyggnad.

Det handlar om att skala av logotypen då den visas i mindre storlek. Joe Harrison har skapat nya versioner av kända varumärkens logotyper för att illustrera begreppet responsiva logotyper. Många av dem är riktigt bra och gör det enkelt att förstå att det i framtiden kommer bli en viktig del för att hänga med i den digitala utvecklingen.

Du hittar Joe Harrisons experiment på responsivelogos.co.uk. Dra i webbläsarfönstret eller vänd på din mobila enhet för att se hur logotyperna förändras beroende på storlek.

 

Responsiv Compani56-logotyp