Så här lyckas du på Instagram 2018

Det kan väl knappast undkommit någon att Instagraminläggen inte längre får samma räckvidd som förr. Det är cirka 20% av dina följare som faktist ser dina inlägg.

För företag som försöker nå ut till sin målgrupp på Instagram, vänner och familj som vill ta del av varandras vardag, eller influensers vars affärsmodell bygger på att nå ut till så många följare som möjligt, kan detta vara extremt frustrerande. Men det finns knep för hur man lyckas på Instagram.

 

Instagrams algoritm värderar inlägg med engagemang

Ända sen uttåget från det kronologiska flödet vet vi att algoritmen baseras på engagemang. Detta innefattar antal likes, kommentarer, videovisningar, sparade inlägg, delade inlägg, direktmeddelanden eller innan typ av interaktion.

När ett inlägg får mycket interaktion så som likes eller kommentarer signalerar detta att ditt innehåll i ditt inlägg är engagerande och kan vilja ses av fler personer.

 

Tips #1:  Lägg mer tid på Instagram Stories för att lyckas på Instagram

Instagram Stories har kommit och är här för att stanna. Under 2018 kommer vi att få se en ökad aktivitet på Stories. Instagram Stories har över 300 miljoner aktiva använder per dag (!), vilket är dubbelt så många fler än Snapchat.

Läs gärna också artikeln om Instagram TV

 

Tips #2: Svara på dina kommentarer på Instagram för att skapa engagemang och ökad interaktion

Genom att svara på de kommenterar på ditt inlägg visar du inte bara dina följare att du faktiskt bryr dig om och uppskattar kommentarerna. Du ökar även chansen att öka räckvidden av inlägget. Tänk på att du är unik i dina kommentarer så de medför ett visst värde till mottagaren. Använd inte ”copy-paste” med ”Tack ska du ha!”, det blir inte bra.

 

Tips #3: Analysera när dina följare är som mest aktiva

Öka chansen att få ditt inlägg synligt genom ta reda på vilken tid på dygnet som dina följare är som mest aktiva. Det är ganska logiskt när man tänker efter. Men samtidigt en viktig faktor för att lyckas på Instagram och sociala medier rent generellt.

 

Tips #4: Tänk på vad du skriver

Skapa ett intresse för ditt inlägg genom att skriva intressant rubrik som engagerar och berör dina följare. Detta ökar chansen för att dina följare ska klicka på ”Mer”. Den extra sekunden som de spenderar på att läsa ditt inlägg kan vara avgörande för om det kommer lyckas eller inte på Instagram.

 

Tips #5: Experimentera med nya funktioner

Instagram algoritmer värderar användare som använder alla deras funktioner. Det är därför viktigt att testa de olika nyheterna som kommer med jämna mellanrum. Detta kommer öka dina chansen att få en större räckvidd, samt att du kommer hela tiden vara steget före vad gäller trender inom Instagram.

 

Är du intresserad av att lära dig hur man lyckas på sociala medier så är det bara att höra av sig. Vi kan också hjälpa er och ta hand om alla dina sociala kanaler, även annonsering och strategi.